על מנת להפוך את העסק שלנו לעסק מוביל, יצרני, מרוויח ובעיקר מושך לקוחות חדשים אנו נתבקש לעקוב אחר לא מעט מידע אודותיו. מידע זה יכול לנוע בין כמויות מכירה בזמנים שונים, רשימת הוצאות אל מול ספקים או ייצור המוצרים שלנו ועד אל דוחות SEO שיוכלו לעזור לנו לעקוב אחר הקידום שאנו מבקשים לבצע עבור אתר העסק שלנו. לא פעם בעלי אתרים(ועסקים) מבקשים לבצע קידום ממומן לעסק שלהם, כאשר קידומים אלו נשענים לא אחת על מכלול עצום של מידע הכולל לא רק את כמות הכניסות לאתר שלנו אלא גם את איכות התוכן בו, את הערוצים שמשכו לקוחות חדשים ועוד.
מה מכיל דוח SEO?
מנוע החיפוש של גוגל מאפשר לא רק חיפוש חופשי אלא גם קידום אתרים בצורה אורגנית, אך בכדי להפוך את הקידום ליעיל ומקצועי הפקה של דוח SEO הינה חשובה וקריטית לעבודה. דוח זה יכיל בתוכו כמו שציינו את כמות התנועה שנכנסה אל האתר, בין אם מדובר בתנועה חודשית, שבועית או שנתית וכמובן דרך השוואה לתקופות זמן שונות. ובין אם מדובר באילו מילות מפתח נעשה שימוש ואכן עזרו לדרג את העסק או הפרויקט שלנו מבין שורות החיפוש הראשונות. בנוסף לכך אתרים גדולים ומורכבים שנעים דרך כמה ערוצי מדיה כמו רשתות חברתיות/דיוור ועוד, יכילו בדוחות שלהם גם יחסי המרות בין אם מדובר באתרי נחיתה בקמפיין ממומן ועד אל חדירה לרשתות החברתיות.
נתונים מעט יותר מתקדמים
מלבד כל אלו ניתן להיעזר בדוחות SEO גם בנתונים מעט יותר מתקדמים, אשר יוכלו לעזור לנו להפוך את קידום האתר שלנו ליעיל יותר ורחב הרבה יותר. נתונים אלו נעים בין מהירות הטעינה של האתר שלנו, התנהגות הגולשים באתר(החל מגלילת האתר במהירות ועד אל שהייה בעמוד אחד) אשר יוכלו לעזור לנו ולמקדם האתר לנתח בצורה יעילה את השלבים הבאים בקידום או להימנע מפעולות אחרות. בנוסף לכך נתונים אודות הקישורים, האבטחה והתאמה של האתר לגרסת "מובייל", יאפשרו למקדם ולבעל העסק לשפר את יעילותו של האתר ולהבטיח חווית קנייה יעילה יותר.